teamwork leder till trovärdighet

Teamwork är ett ord som vi hör i många sammanhang. Som exempel kan tas samarbete mellan olika kristna församlingar på en ort, resultatet brukar ofta bli att de boende på orten ser kyrkan i allmänhet som mer trovärdig. Idag slog mig tanken att det även gäller Bibeln (kanske en självklar tanke, men idag slog den mig speciellt). Bibeln är ett strålande exempel på just teamwork, och ett extraordinärt sådant dessutom!
Tänk er ett projekt som ska pågå under, säg 2000 år, de personer som ska vara med och verkställa projketet kommer i de flesta fall inte träffa några av de andra deltagarna, och ändå ska projeketet genomföras! Projektplanen är inte helt  presenterad från början (men projektledaren har självklart tänkt ut den helt och hållet innan projektstarten!) utan ges istället bit för bit till den person som just då skall göra sin insats. Dömt att misslyckas kan man tänka, men med Gud som projektledare lyckades ett ganska stort gäng genomföra det här projektet.

Vi människor vill gärna sätta våra egna spår i historien och ett mer självklart sätt att sätt spår är att skapa något nytt, men de här individerna valde istället att med guds ledning, fortsätta något som redan var påbörjat. Att resultatet av deras arbete sedan ledde till en bok som leder till tro bara genom att läsas och att den idag  är världens mest köpta bok, förstärker bara intrycket att det här är något utöver det vanliga.

Det känns självklart att Gud har haft ett finger (eller 2:)) med i spelet då Bibeln skrevs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0