Längtan...

ett ord som rymmer allt ifrån saknad till hopp. Det innebär att man saknar något men har en förhoppning om att  någongång få det. Jag tror att längtan är en livsviktig ingridiens i vårt liv, den får oss att se framåt, och hindrar oss från att stagnera i någon slags liknöjdhet eller bli bittra.
Längtan är saknad och hopp i samma förpackning.

Inbjudan till diskussion

Jag vill tacka den förste som skriftligt givit feedback på bloggens innehåll, roligt att min lilla blogg faktiskt har en engagerad läsare:). Att diskutera tro eller inte tro är väldigt intressant och det blir ännu roligare om synpunkterna lämnas av en tydlig avsändare. Jag har full respekt för dina synpunkter och utgår ifrån att du kan stå för dem också. Så varför inte ses över en kopp kaffe på stan och diskutera vidare:)

Att tänka själv är väldigt bra men att ha en öppen  dialog i ämnet är ännu bättre...

Guds frid!


Guds ledning...

handlade kvällens Alphaföredrag om.  Gud känner sina barn, vilket jag återigen fick bekräftat ikväll. Sedan några veckor tillbaka har jag bett Gud om hjälp att fatta ett viktigt beslut och han svarar med att ge mig ett otvetydigt svar under en föreläsning om hur Gud leder oss. "Behöver du ett tydligare svar än det här?" kunde jag nästan höra honom säga. Gud har uppenbarligen humor konstaterade jag och fnissade inombords.Tack Gud för din kärlek och vägledning:).

Lånat gods går också bra...här är en text om kärlekens sårbarhet.

Du får inte (sång med Sonja Alden)

Du får inte knacka på min dörr, om du inte är beredd att komma in.
Du får inte göra om mitt namn och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg utan att visa mig ditt mål
Inte stjäla av min godhet för att fylla upp ditt hål.
Du får inte riva mina murar som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt.

Du får inte ha mig som en dröm när jag vill vara din verklighet
Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet
men du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill.
Du får be en bön att tiden du behöver räcker till
och du får samla dina tankar så att två själar kan få ro
 så att allting som vi lovade oss själva kan få gro.

Du får inte inte andas på min panna, inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för all den oreda du ger.
Du får inte röra vid mitt hjärta som om allt var uppenbart
men jag önskar inte hellre än att du gör allt emot mig snart .
Men du får ta den tid du behöver för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden du behöver räcker till.
Du får samla dina tankar så att två själar kan få ro
så att allting som vi lovade oss själva kan få gro.
Vad är det du vill?

En text fylld av ömhet, skörhet och respekt:)

Gud älskar dig även då du inte själv gör det...

Vissa dagar kan det vara svårt att uppskatta den där människan som skall föreställa en själv. Man får lust att fråga "Vad håller du på med egentligen?!" Ens förvirrade egotrippade jag svarar med att fortsätta med den knasighet man för tillfället ägnar sig åt och det känns som att man bara frustrerat kan stå brevid och titta på.
I de stunderna är det så befriande om man kan lyckas vända sig till Gud och känna hans kärlek. En kärlek som ser igenom inkonsekventa och märkliga beteenden, för att istället se ett nervöst längtande människohjärta.

...och vi behöver ett troll!

En inbjudan till att vara med i två småflickors lek avslutades så. De kom in med andan i halsen och sa att det lekte bockarna Bruse. 5-åringen var den stora bocken Bruse och 4-årigen mellanbocken Bruse och nu behövde de alltså ett troll. Det krävs ett hjärta av sten för att stå emot det så jag tog på mig skorna och skuttade ut för att fånga de små bockarna, och jag vet inte vem som hade roligast, de eller jag.
Det är en oerhörd gåva att få delta i barns spontana lek och  få glömma de vardagliga och ansvarstyngda delarna i livet, för att en stund bara leka och ha roligt. Framför allt är det skönt att för ett tag glömma analyserandet, noterandet och bedömandet och bara vara i leken.
Var som ett barn sa Jesus, så kommer du in i himmelriket.
Var i tron och tilliten istället för att själv lägga upp egna strategier som ofta faller på vår egen stolthet eller egoism. En stund i ömsesidig lek kan inte bli fel, lika lite som ett liv i tillit till Gud kan levas fel.

RSS 2.0